Recept : Kruidige Stoofperen      

  Benodigdheden: 

     �     1 Kg               Stoofperen
     2 dl                 Witte wijn of Rode Wijn
     1 stukje          Pijpkaneel
     1 stukje          Citroen schil
     2                     Kruidnagels
     50 Gram         Suiker

Bereiden:

Schil de stoofperen. Houd ze heel of snijd ze in parten. Zet ze in een pan en schenk de wijn erover.

Vul de wijn aan met water tot de peertjes voor meer dan de helft onder staan.

Bind kaneel, citroenschil en kruidnagels in een lapje en voeg dit met de suiker toe aan de peren.

Kook de peren zachtjes tot ze zacht en lichtrood zijn.

Neem ze uit het kookvocht en verwijder het kruidenbuiltje.

Laat het kookvocht op hoog vuur tot 20 minuten inkoken en schenk het over de peren. Voeg eventueel wat binder toe om het koken van het vocht te versnellen.