Recept :    Hete Bliksem
Voor 4 personen 

Benodigdheden:

          1 Kilo Aardappelen (Blidstar)
     450 Gram Stoofappelen (Rode Dijkmanszoet)
     450 Gram Zure appelen (Goudreinette)
     1 Theelepel Nootmuskaat
     1 Eetlepel Zout
     450 Gram Doorregen Spek (of anders bijvoorbeeld hamburger, tartaar,   
    vegetarische burger etc.)
     Mespunt Peper
     1 Eetlepel Stroop

 Bereiden:

Schil de aardappelen en de appels en snij deze in kleine stukjes. Laat het spek een halfuurtje koken in heel weinig water.

Leg daarna de stukjes appel en aardappel op het spek en laat dit zo nog een halfuurtje doorsudderen, tot het gaar is.

Snij het spek daarna in kleine stukjes. Stamp de aardappelen en de appels goed door elkaar en voeg de peper, het zout en de nootmuskaat toe.

   Een eetlepel stroop erbij geeft de hete bliksem iets heel aparts. Serveer de stamppot en de stukjes spek apart of leg de stukjes spek op de stamppot.